Jurnalul.ro Ştiri Externe După eșecul de la Hanoi, Trump asigură că relațiile cu Kim Jong-un sunt „foarte bune”

După eșecul de la Hanoi, Trump asigură că relațiile cu Kim Jong-un sunt „foarte bune”

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări vineri că relaţiile sale cu liderul nord-coreean Kim Jong Un sunt "foarte bune", în pofida eşecului vizibil al summitului de la Hanoi, relatează AFP. 

"M-am întors cu bine din Vietnam, un loc fantastic", a transmis pe Twitter Donald Trump, care a revenit joi seara la Washington. 

"Am avut negocieri foarte substanţiale cu Kim Jong Un: noi ştim ce vor şi ei ştiu ce ne trebuie", a adăugat el. 

"Relaţiile sunt foarte bune, vom vedea ce se va întâmpla", a conchis el, repetând o expresie pe care o foloseşte cu regularitate în privinţa dosarului nord-coreean. 

Cei doi s-au întâlnit miercuri şi joi în capitala vietnameză pentru a discuta despre denuclearizarea Coreei de Nord, dar acest al doilea summit, venit la opt luni după prima lor întâlnire de anul trecut din Singapore, s-a încheiat brusc şi fără o declaraţie comună, cum era prevăzută iniţial. 

Cele două părţi îşi pasează una alteia responsabilitatea eşecului. Trump a afirmat că Phenianul a cerut ridicarea tuturor sancţiunilor care i-au fost impuse din cauza programelor sale nuclear şi balistic, în timp ce Coreea de Nord a insistat că nu a cerut decât o ridicare "parţială" a acestor restricţii. 

Summitul de la Hanoi a fost o "reuşită", a transmis agenţia oficială nord-coreeană KCNA, menţionând că liderul de la Phenian i-a propus lui Trump să se întâlnească din nou.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri