Jurnalul.ro Ştiri Externe Efectele El Nino: Peste 65 de milioane de oameni suferă din cauza secetei din sudul Africii

Efectele El Nino: Peste 65 de milioane de oameni suferă din cauza secetei din sudul Africii

de Redacția Jurnalul    |   

Aproximativ 68 de milioane de oameni din sudul Africii suferă din cauza secetei prelungite. Aceasta a fost provocată de fenomenul El Nino. Seceta a distrus recoltele și a afectat rezultatele economice ale țărilor din regiune.

Seceta din 2024 a afectat grav agricultura, inclusiv creșterea animalelor. provocând penurie de alimente și probleme economice.

Şefii de stat din Comunitatea de Dezvoltare a Africii de Sud (SADC) formată din 16 naţiuni s-au întâlnit în capitala Zimbabwe, Harare, pentru a discuta despre problemele regionale, inclusiv securitatea alimentară.

Aproximativ 68 de milioane de oameni, sau 17% din populația regiunii, au nevoie de ajutor, a declarat Elias Magosi, secretar executiv al SADC, citat de Reuters.

„Sezonul ploios 2024 a fost unul provocator, majoritatea părților regiunii întâmpinând efecte negative ale fenomenului El Nino, caracterizat prin apariția târzie a ploilor”, a spus Magosi.

Este cea mai gravă secetă care afectează regiunea în ultimii ani. Specialiștii au stabilit că fenomenul El Nino a avut o contribuție majoră la producerea dezastrului. Țări, inclusiv Zimbabwe, Zambia și Malawi, au declarat deja stare de dezastru, în timp ce Lesotho și Namibia au cerut sprijin umanitar.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: seceta el nino africa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri