Este astfel important momentul în care merele pot fi mâncate.
Beneficiile merelor pentru sănătate
Merele conțin fibre, vitamine - mai ales vitamina C, antioxidanți și au un aport caloric redus. Fibrele solubile, precum pectina, sunt esențiale pentru sănătatea digestivă, contribuind la reglarea tranzitului intestinal și la menținerea sănătății microbiotei intestinale. Conțin peste 80% apă și ajută astfel la hidratarea corpului și ajută la eliminarea toxinelor.
Digestie
Atunci când merele sunt consumate pe stomacul gol, nutrienții lor sunt asimilați mai repede. Fibrele solubile din mere ajută la curățarea intestinelor și la prevenirea constipației. Acestea pot ajuta la reducerea inflamațiilor din tractul digestiv.
Nivelul de zahăr din sânge
Fibrele din mere încetinesc absorbția zaharurilor naturale, prevenind fluctuațiile bruște ale glicemiei. Acest lucru este benefic mai ales pentru persoanele care își doresc un start energic al zilei fără riscul de a experimenta o scădere bruscă a energiei.
Detoxifiere
Pectina din mere acționează ca un magnet pentru toxinele din intestin, ajutând organismul să le elimine eficient. Consumul pe stomacul gol potențează acest proces deoarece sistemul digestiv este pregătit să absoarbă și să elimine substanțele nedorite.
Pierderea în greutate
Consumul unui măr pe stomacul gol dimineața poate reduce pofta de mâncare și poate preveni gustările nesănătoase pe parcursul zilei. Senzația de sațietate oferită de fibrele din mere contribuie la menținerea unui regim alimentar echilibrat.
Merele contribuie și la sănătatea inimii, la reducerea riscului de diabet și la îmbunătățirea sistemului imunitar.
La ce trebuie să tii atent
Unele persoane pot experimenta disconfort gastric sau balonare din cauza acidității, mai ales pentru cei cu un stomac sensibil, potrivit a1.ro.