Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Efectele melatoninei asupra COVID-19

Efectele melatoninei asupra COVID-19

de Giulia Anghel    |   

Melatonina ar putea ajuta la tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la Clinica Cleveland. Aceasta este o substanță care reglează somnul și poate fi achiziționată fără prescripție medicală, scrie medicalxpress.com.

Analiza a fost publicată în PLOS Biology, o nouă platformă de inteligență artificială dezvoltată de Lerner Research Institute pentru a identifica posibilele medicamente pentru COVID-19. 

Melatonina a redus cu 30% probabilitatea de testare pozitivă la COVID-19, după ce au fost excluși anumiți indicatori, precum vârsta pacienților, rasa, fumatul, comorbiditățile. Probabilitatea de a nu contacta virusul a crescut de la 30% la 52% pentru afro-americani. 

„Aceste rezultate nu sugerează că oamenii ar trebui să înceapă să ia melatonină fără să-și consulte medicul”, a spus dr. Feixiong Cheng, de la Institutul de Medicină Genomică din Cleveland Clinic și autor principal al studiului.

A fost măsurată proximitatea dintre genele/proteinele gazdă și cele bine asociate cu alte 64 de afecțiuni, din mai multe categorii, precum cancerul, bolile autoimune, cardiovasculare, metabolice, neurologice și pulmonare, unde o apropiere mai apropiată indică o probabilitate mai mare de asocieri patologice între boli.

Ei au descoperit, de exemplu, că proteinele asociate cu două sindroame pulmonare, cauze principale de deces la pacienții cu COVID-19 sever, erau puternic legate de mai multe proteine ​​SARS-CoV-2.

„Acest lucru ne semnalează că un medicament deja aprobat pentru tratarea acestor afecțiuni respiratorii poate avea o oarecare utilitate și în tratarea COVID-19 acționând asupra acelor ținte biologice comune”, a explicat dr. Cheng. 

Bolile autoimune (de exemplu, boala inflamatorie intestinală), pulmonară (de exemplu, boala pulmonară obstructivă cronică și fibroza pulmonară) și neurologice (de exemplu, depresia și tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție) au prezentat o apropiere semnificativă cu SARS-CoV-2 ​​și au identificat 34 de medicamente care ar putea fi eficiente, printre care melatonina.

„Studiile recente sugerează că COVID-19 este o afecțiune sistemică care afectează mai multe tipuri de celule, țesuturi și organe, astfel încât cunoașterea interacțiunilor complexe dintre virus și alte boli este esențială pentru a înțelege complicațiile legate de COVID-19 și pentru a identifica medicamentele reutilizabile”, a spus cercetătorul.

Subiecte în articol: COVID melatonina somn
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri