Jurnalul.ro Ştiri Externe Emmanuel Macron se consideră vinovat în scandalul Benalla

Emmanuel Macron se consideră vinovat în scandalul Benalla

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a rupt tăcerea în legătură cu scandalul care implică una dintre gărzile ale de corp, Alexandre Benalla, anchetat pentru că a lovit un protestatar în timpul demonstraţiilor de 1 mai, scrie The Guardian.

“Eu sunt de vină”, a afirmat Emmanuel Macron, marţi, în faţa deputaţilor majorităţii. “Pot veni să mă ia. Răspund în faţa poporului francez”, a mai adăugat acesta. În plus, preşedintele Franţei a clasificat comportamentul lui Alexandre Benalla ca fiind o “trădare”.

Benalla este în centrul unui scandal izbucnit după ce o înregistrare cu acesta, în care purta o cască de poliţist şi lovea un protestatar, a fost făcută publică de Le Monde. Palatul Elysee, care a ştiut de incident în următoarea zi de la producerea lui, a păstrat liniştea pentru mai mult de două luni. Benalla a fost suspendat atunci pentru două săptămâni, iar apoi i s-a permis să se reîntoarcă la muncă. După ce scandalul a escaladat, Benalla a fost concediat din postul pe care îl ocupa.

“O republică exemplară nu împiedică greşelile. Nimeni din jurul meu sau al cabinetului meu nu a fost protejat sau scutit de reguli. Niciodată. Dacă cineva caută un responsabil, sunt eu şi numai eu. Sunt singurul care a avut încredere în Alexandre Benalla”, a spus Emmanuel Macron, marţi.

Macron se află sub presiune pentru a explica de ce biroul său nu a raportat comportamentul lui Benalla poliţiei.

“Alexandre Benalla nu a avut niciodată codurile nucleare. Alexandre Benalla nu a ocupat niciodată un apartament de 300 m2 în cartierul parizian Alma. Alexandre Benalla nu a încasat niciodată 10.000 de euro. Alexandre Benalla nu a fost niciodată amantul meu, căci toate astea le-am auzit în ultimele zile”, a mai spus Emmanuel Macron.

Opoziţia nu a fost tocmai mulţumită de tipul de discurs pentru care a optat Emmanuel Macron, astfel Eric Ciotti, care face parte din partidul Republicanii, a scris pe Twitter că preşedintele “a preferat să se explice în loc să ofere explicaţiile pe care poporul francez le aşteaptă”

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri