Jurnalul.ro Ştiri Educatie A început a doua etapă de admitere la liceu

A început a doua etapă de admitere la liceu

de Redacția Jurnalul    |   

A început a doua etapă de admitere la liceu. „În situația în care copilul dumneavoastră nu este încă înscris în clasa a IX-a, calendarul de admitere conține o nouă etapă de înscrieri, ce se va desfășura în perioada următoare”, a transmis sâmbătă ministrul Educației, Ligia Deca.

Potrivit ministrului Educației, pot participa la această etapă de admitere copiii care au fost repartizați computerizat în prima etapă, dar nu s-au înscris la școala unde au intrat, cei care au participat la repartizare, dar nu au fost repartizați, precum și cei care nu au susținut evaluarea națională și, deci, nu au participat la repartizarea computerizată. Practic, orice copil care nu este încă înscris în clasa a IX-a poate participa, în zilele următoare, la a doua etapă de admitere.

Etapa a început în 2 august, cu afișarea locurilor libere rămase după prima etapă.

Și în această etapă se pot susține probe de aptitudini/probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă:

-5 august 2024 - înscrieri pentru probele de aptitudini sau probele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă desfășurate în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal
-6-7 august 2024 - desfășurarea probelor
-8-9 august 2024 - afișarea rezultatelor și soluționarea eventualelor contestații.

Între 12 și 14 august va avea loc înscrierea candidaților la a doua etapă de admitere, iar în 19-20 august va avea loc repartizarea candidaților la nivel de Comisie județeană de admitere/a municipiului București.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: etapa liceu admitere
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri