Jurnalul.ro Special Reportaje Eveniment istoric: Regele Carol al II-lea va fi înmormântat lângă fiul său, Regele Mihai

Eveniment istoric: Regele Carol al II-lea va fi înmormântat lângă fiul său, Regele Mihai

Controversatul rege al României, Carol al II-lea, care nu şi-a găsit încă, metaforic vorbind, odihna veşnică, va fi reînhumat alături de fiul său, Regele Mihai.

Amintim că, la capătul unei vieţi zbuciumate, monarhul a murit în exil, în Portugalia, în anul 1953. Abia după 13 ani de la Revoluţie s-a reuşit repatrierea osemintelor sale.

Astfel, în urmă cu 16 ani, la Mănăstirea Curtea de Argeş au fost aduse două sicrie, cel al regelui Carol al II-lea şi cel al consoartei sale, Elena Lupescu.

Primul a fost aşezat, cu titlu provizoriu, într-o capelă mică, asemănătoare unui cavou, din curtea mănăstirii. Al doilea a fost înhumat tot pe terenul aşezământului monahal, dar într-o zonă inaccesibilă publicului. Un loc de veci înconjurat de mormintele unor călugări şi călugăriţe!

Acum, în noua necropolă regală, inaugurată la moartea neprevăzută a Reginei Ana, vor fi aduși și cei doi, Carol al II- lea și Elena Lupescu.

Aici a fost înhumat, între timp, şi Regele Mihai şi au fost amenajate alte locuri de veci în care urmează să fie depuse osemintele Reginei..............

Citește mai departe AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri