Jurnalul.ro Ştiri Social Românii au uitat de Post. Topul inedit al alimentelor care mențin căldura corpului ridicată: "Slăninuța e prima. Slăninuță cu ceapă. Slăninuța ține de cald"

Românii au uitat de Post. Topul inedit al alimentelor care mențin căldura corpului ridicată: "Slăninuța e prima. Slăninuță cu ceapă. Slăninuța ține de cald"

de Redacția Jurnalul    |   

Românii recurg la măsuri disperate de teama facturilor, caută tot mai multe soluții, care mai de care mai năstrușnice, de teama frigului și a costurilor mari la căldură. Potrivit Antena 3 CNN, oamenii nu mai pornesc caloriferele şi mănâncă alimente care le menţin temperatura corpului ridicată. Specialiştii spun că este o măsură bună pe timp de iarnă, însă nu este de ajuns să ne încălzim doar prin alimentaţie.

Temperaturile scad din ce în ce mai mult în ultimele zile aşa că, românii iau măsuri: caută anumite alimente care le pot încălzi organismul. Prima pe listă este carnea, chiar dacă ne aflăm în plin Post al Crăciunului..

"Slăninuța e prima. Slăninuță cu ceapă. Fripturică, ciorbiță. Mai ales carnea, slăninuța care ține cald. Ca la purcel, cum îi ține lui cald așa ne ține și nouă.", spun comercianții din piețe.

Cum kilogramul de carne este din ce în ce mai scump, produsele vegetale ar fi şi ele o variantă pentru ne menţine temperatura corpului ridicată, transmite antena3.ro

"Din categoria vegetalelor, sunt recomandate nucile, migdale, caju, alimente bogate în nutrienți și care reglează temperatura corpului. Ajută organismul să facă față la temperaturi mai scăzute. Ghimbirul, ceapă, usturoiul, care tot așa, ajută orgamismul", explică nutriționistul Adriana Vlad.

Mai ales în lunile de iarnă este extrem de important să nu avem un deficit de vitamina D. Aceasta se găseşte în cantităţi foarte mari în peşte, dar este important şi cum este preparat.

Nutriţioniştii recomandă să nu prăjim carnea. Indicat este să se consume alimente care oferă energie, dar care să conțină puține calorii.

alimente care tin de cald

Subiecte în articol: alimentatie facturi carne
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri