Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministrul Mediului: Nu avem probleme în ceea ce privește rezervele de apă ale României

Ministrul Mediului: Nu avem probleme în ceea ce privește rezervele de apă ale României

de Redacția Jurnalul    |   

România nu are probleme cu rezervele de apă, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet, întrebat despre efectele secetei pentru irigațiile din agricultură. El afirmă că probleme cu alimentarea cu apă potabilă sunt izolate și nu se poate vorbi de o problemă sistemică.

„Nu avem probleme în ceea ce privește rezervele de apă ale României. Azi acumulările hidrotehnice sunt pline într-un procent care e în jurul cifrei de 77%. Asta înseamnă că singurele probleme cu alimetarea cu apă potabilă sunt unele izolate. În niciun caz nu vorbi de o problemă sistemică”, spune Mircea Fechet, întrebat despre efectele secetei pentru irigațiile din agricultură.

El afirmă că a început vizita de lucru în Oltenia cu o pepinieră, unde a văzut cum se produc milioane de puieți de diferite specii.

„În ceea ce privește deșertificarea, un alt fenomen grav cu care se confruntă această regiune, înființarea de noi păduri este singura metodă prin care putem opri acest fenomen și este singura soluție prin care putem salva ceea ce se mai poate încă salva. I-am vizitat și pe colegii de la Centrul Regional de Meteorologie din județul Dolj. Am avut bucuria să discut cu ei și să constat profesionalismul cu care își fac treaba nu de azi, de ieri, ci de peste 100 de ani. Am văzut însemnările pe care aceștia le făceau”, încheie Fechet.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: fechet rezerve apa
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri