Jurnalul.ro Ştiri Politică Firea, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori: Prefectul nu este un adept al dialogului

Firea, după ce Bucureștiul a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori: Prefectul nu este un adept al dialogului

Gabriela Firea declară, după ce Capitala a depășit rata de infectare 3 la mia de locuitori, iar Comitetul pentru Situații de Urgență nu a fost deocamdată convocat, că prefectul este „o persoană ceva mai introvertită”.

Decizia intrării școlilor din Capitală în scenariul roșu trebuie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, a spus Firea: „Nici până în acest moment prefectul numit de Guvern nu ne-a convocat în ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. Eu înțeleg și cred că și dumneavoastră înțelegeți exact care este explicația termenului

Încă primarul Capitalei a spus că, din câte a înțeles, prefectul este în concediu, dar în ceea ce privește municipalitatea a făcut ceea ce ținea de ea ca și responsabilitate legală, referindu-se la dotarea spitalelor pe care le are în administrare.

În plus, a spus Firea, criza sanitară nu este exprimată de cifrele raportate duminică: „Potrivit tuturor analizelor și monitorizărilor instituțiilor internaționale, împreună București Ilfov reprezintă o comunitate de 4 milioane de cetățeni. Doar în București sunt 3 milioane și jumătate”.

Întrebată dacă a încercat să discute la telefon cu prefectul după ce a văzut bilanțul, Gabriela Firea a răspuns: „Domnul prefect este o persoană ceva mai introvertită, nu este o persoană adeptă a dialogului. Am trimis mai multe adrese și eu, și domnul viceprimar și așteptăm să fim convocați într-o ședință, fie și online”.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: gabriela firea bucuresti Covid-19
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri