Jurnalul.ro Ştiri Politică Florin Cîțu critică USR: Apărarea nu primește 2%. Este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO

Florin Cîțu critică USR: Apărarea nu primește 2%. Este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO

Președintele PNL, Florin Cîțu, a criticat USR care, în programul de guvernare al cabinetului propus de Dacian Cioloș a alocat apărării mai puțin de 2% din PIB. Este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO, a spus Cîțu care a afirmat că liberalii nu vor vota propunerile de miniștri ai USR.

Liberalii se vor prezenta la dezbaterile parlamentare, dar se vor abține la vot.

„Le cer colegilor mei decență și profesionalism... Ne vom abține de la voturile pentru miniștrii din acest cabinet... Se vor abține și în comisii”, a spus președintele PNL.

Florin Cîțu s-a declarat surprins de propunerea premierului desemnat Dacian Cioloș privind reducerea bugetului acordat Ministerului Apărării.

„Am aflat cu surprindere de la ministrul Apărării Nicolae Ciucă că în programul de guvernare (programul propus de Dacian Cioloș-n.r.) apărarea nu mai primește 2%.. este o primă încălcare a legăturii noastre cu NATO, este mai mic decât 2%”, a adăugat Florin Cîțu.

Dacă propunerea USR nu va fi acceptată de Parlament, PNL va relua discuțiile pentru formarea unui nou Guvern, a mai spus premierul demis.

„Sunt mai multe strategii, toate soluțiile sunt pe masă”, a explicat Cîțu

Totuși, Florin Cîțu a reamintit că, potrivit protocolului semnat de PNL, USR și UDMR, liberalii trebuie să numească premierul.

Declarațiile au fost făcute marți, înainte de audierile parlamentare ale miniștrilor propuși de premierul desemnat Dacian Cioloș.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Florin Cîțu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri