Jurnalul.ro Ştiri Observator Florin Cîțu, despre ținta ratată de 5 milioane de vaccinați: Era o estimare, de fapt

Florin Cîțu, despre ținta ratată de 5 milioane de vaccinați: Era o estimare, de fapt

Ținta de 5 milioane de români vaccinați a fost, de fapt, o estimare, a spus, luni, premierul Florin Cîțu, care a precizat că ținta a fost, de fapt, atinsă, prin vaccinarea a peste 30 la sută din populație în orașele mari.

Întrebat, luni seara, la Digi 24, despre ținta ratată de 5 milioane de vaccinați la 1 iunie, premierul Florin Cîțu a spus că aceasta era, de fapt, o estimare.

„Era o estimare, de fapt. Atunci am crezut noi că vom ajunge cu rezultatele numărul de pozitivări pe zi, persoane în ATI, decese etc, unde am ajuns, de fapt, acum două sau trei săptămâni. A fost totul mai repede decât ne-am așteptat noi și atunci am devansat totul. Campania de vaccinare rămâne în continuare un lucru important. Săptămâna trecută am lansat o campanie de videoclipuri (...). Este important să ne vaccinăm pentru că doar așa reușim să menținem ceea ce am câștigat până acum. Ceea ce ne spun experții: am reușit să avem această scădere puternică de persoane care au test pozitiv pentru că în orașele mari am depășit cam 30 - 35%, procent pe care noi îl calculasem pentru toată România”, a spus Cîțu.

Premerul a mai spus că prin paptul că în aceste orașe mari s-a depășit vaccinarea a 30% din populație a ajutat foarte mult.

Obiectivul Guvernului Cîțu acum este ca nicio localitate din țară să nu mai ajungă din nou la 3 la mie coeficient de infectare.

De la începutul campaniei de vaccinare până în 31 mai, în România au fost vaccinate 4.320.017 persoane, dintre care 3.553.506 cu ambele doze.

 

Mediafax

Subiecte în articol: florin citu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri