Jurnalul.ro Ştiri Observator Focar de infecţie într-un complex comercial din Ilfov! Carne expirată, rugină și mizerie de nedescris

Focar de infecţie într-un complex comercial din Ilfov! Carne expirată, rugină și mizerie de nedescris

de Redacția Jurnalul    |   

Activitatea a 4 localuri dintr-un complex comercial din Ilfov a fost oprită temporar în urma unui control ANPC. Inspectorii au găsit carne expirată, tăvi ruginite, produse depozitate incorect şi obiecte murdare.

Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a verificat miercuri respectarea prevederilor legale din domeniu a 11 operatori economici care își desfășoară activitatea în complexul comercial Cosmopolis, din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov.

În urma acțiunilor de control, au fost date amenzi în valoare totală de 133.000 lei și 4 avertismente și a fost dispusă măsura opririi temporare a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru 4 operatori economici.

CRPCR enumeră unele dintre abaterile constatate:

- expunerea spre vânzare, în condiții improprii, a unor produse alimentare
- utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate, cu depuneri de praf în sistemul de ventilatie, rugină, scurgeri de substanță pe zona de expunere,
- existența unui paviment deteriorat, infestație cu insecte, tavan deteriorat, cu urme de mucegai, în camera de depozitare,
- folosirea unor agregate de frig fără geamuri de protecție, cu strat masiv de gheață, cu arsuri de congelare la produse,
- schimbarea stării termice la produse alimentare
- lipsa autizației de funcționare emisă de primărie
- folosirea unor materii prime cu data durabilității minimale depășită
- comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depășită
- folosirea unor materii prime, semipreparate și preparate finite fără etichete cu elemente de identificare si caracterizare, precum și fără data limită de consum
- decongelarea produselor, în bucătărie, la temperatura mediului ambiant
- colectarea reziduală în recipiente fără capac
- depozitarea unor produse direct pe pavinent
- utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale și a unor tăvi cu grad avansat de uzură
- nerespectarea vecinătăților alimentelor depozitate, în acelasi agregat frigorific
- folosirea unor ouă neigienizate, prezentând urme biologice
- lipsa graficului referitor la schimbul uleiului de prăjire
- utilizarea, pentru depozitare, a unor recipiente ce nu sunt destinate reutilizării
- folosirea unor hote și a altor echipamente din zona de gătit neigienizate, cu paviment murdar, cu zone de gresie fisurată/spartă,
- lipsa buletinului de verificare metrologică a cântarului
- lipsa informării referitoare la ingrediente cu potențial alergen, în lista meniu afișată la locul de comercializare
- comercializarea de fructe si legume cu modificări organoleptice: deshidratări, deprecieri, culoare modificată, prezența mucegaiul pe produse
- lipsa traducerii în limba română a informațiilor înscrise pe ambalaj, pentru diverse tipuri de produse preambalate
- lipsa afișării prețului la raft, pentru mai multe tipuri de produse
- practici comerciale înșelătoare prin utilizarea de materie primă inferioară celei declarate (ex.: crema de cacao deși pe etichetă scria ciocolată)
- personalul care își desfășoară activitatea în spațiul de producție nu este echipat corespunzător
- lipsa unui spațiu specific/individualizat pentru depozitarea ambalajelor folosite pentru livrarea comenzilor.

Subiecte în articol: focar infectie carne expirata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri