Jurnalul.ro Ştiri Externe Forţele aeriene irakiene au distrus un centru de comandă al Statului Islamic în Siria

Forţele aeriene irakiene au distrus un centru de comandă al Statului Islamic în Siria

Forţele aeriene irakiene au lansat o lovitură aeriană împotriva unui centru de comandă al grupării jihadiste Statul Islamic (SI) în Siria, a anunţat luni televiziunea de stat irakiană citând un comunicat al armatei, relatează Reuters. 

Lovitura aeriană, ordonată de premierul irakian Haider al-Abadi, a distrus o clădire folosită ca centru de comandă şi de sprijin logistic, a precizat televiziunea. 

Armata aeriană irakiană a lansat deja mai multe bombardamente împotriva SI în Siria anul trecut, cu aprobarea guvernului sirian şi a coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic. 

Luna trecută, premierul Al-Abadi a afirmat că 'va lua toate măsurile necesare dacă militanţii SI ameninţă securitatea Irakului'. 

Şeful guvernului irakian a declarat victoria finală asupra grupării jihadiste în decembrie anul trecut, însă Statul Islamic mai reprezintă încă o ameninţare în zonele de-a lungul graniţei cu Siria şi a continuat să organizeze ambuscade, asasinate şi atentate în Irak. 

Irakul are relaţii bune cu Iranul şi Rusia, principalii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad în războiul civil din Siria, şi se bucură în acelaşi timp de un sprijin puternic din partea coaliţiei conduse de SUA care luptă împotriva Statului Islamic. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri