Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul jucător de tenis Alexandr Dolgopolov se întoarce în Ucraina să lupte contra invaziei rusești

Fostul jucător de tenis Alexandr Dolgopolov se întoarce în Ucraina să lupte contra invaziei rusești

Fostul jucător de tenis Alexandr Dolgopolov a declarat că se întoarce în Ucraina pentru a lupta: „Nu poți doar să privești”, a spus el. Dolgopolov trăia în Turcia.

Când Rusia a invadat Ucraina, tenismanul profesionist Alexandr Dolgopolov, care s-a retras din activitate, se afla în Turcia. El s-a întors de curând în Ucraina pentru a se alătura războiului.

Fostul nr. 13 mondial s-a retras din sport anul trecut.

Tenismanul a declarat, pentru CNN că s-a întors în Ucraina „pentru că este casa mea”.

„Am văzut mulți sportivi, cântăreți, rămânând aici și ajutând. Așa că de ce nu aș fi și eu aici?”, a spus el.

Printre sportivii ucraineni care luptă pentru a-și apăra țara se numără campionii de box Oleksandr Usyk și Vasiliy Lomachenko, precum și legendele boxului, frații Klitschko - Wladimir și Vitali, primarul orașului Kiev.

„Sunt mulți oameni normali care stau aici, bătrâni, copii. Așa că eu sunt aici. Voi ajuta cu ce pot. Dacă va fi nevoie să lupt, voi lupta”, a adăugat Dolgopolov..

Înainte de a pleca, Dolgopolov a avut îndoieli cu privire la faptul că era sau nu pregătit să ucidă sau să moară, a spus el. Dar, odată ce Rusia a început să vizeze civilii, „a devenit treaba fiecărui ucrainean”, a spus el.

„Nu poți să te uiți pur și simplu cum îți împușcă oamenii”, a spus Dolgopolov.

Acest sentiment este puternic resimțit în întreaga Ucraină, motiv pentru care Rusia se confruntă cu o rezistență atât de puternică, a spus el.

„Trebuie să înțelegeți că aproape fiecare om de aici este gata să ia o armă și să lupte. Cum te lupți cu oameni atât de motivați?”, a întrebat fostul nr. 13 mondial.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Alexandr Dolgopolov
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri