Jurnalul.ro Sport Fotbal international Fotbaliști legendari care au primit Balonul de Aur în ziua de Crăciun

Fotbaliști legendari care au primit Balonul de Aur în ziua de Crăciun

de Redacția Jurnalul    |   

Ajunul și prima zi de Crăciun sunt rareori martore ale unor evenimente sportive, în special în țările cu credincioși creștini. Totuși, aceste două zile au fost, de-a lungul istoriei fotbalului mondial, cele în care au fost anunțați câștigătorii prestigiosului trofeu Balonul de Aur.

24 Decembrie 1985 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocașul francez al lui Juventus, este desemnat cel mai bun jucător de fotbal din Europa pentru a treia oară consecutiv. El i-a devansat pe atacantul Preben Elkjær de la Verona și pe mijlocașul Bernd Schuster de la Barcelona.

24 Decembrie 1991 Ballon d'Or: Jean-Pierre Papin, atacantul echipei Marseille, primește trofeul pentru cel mai bun jucător de fotbal al Europei, devenind primul jucător din campionatul francez care câștigă trofeul.

24 Decembrie 1995 Ballon d'Or: George Weah, atacantul liberian al echipei PSG și Milan, este numit cel mai bun fotbalist al Europei, la prima ediție în care jucătorii născuți în afara Europei au dreptul de a primi voturi.

24 Decembrie 1996 Ballon d'Or: Matthias Sammer, portarul german al Borussiei Dortmund, îi învinge în cursa pentru titlul de cel mai bun jucător de fotbal din Europa atacantul Ronaldo, de la PSV/Barcelona și pe atacantul Alan Shearer, de la Newcastle United.

25 Decembrie 1973 Ballon d'Or: Johan Cruyff, atacantul lui Ajax, câștigă al doilea său premiu de cel mai bun fotbalist european, în fața portarului Dino Zoff de la Juventus și a atacantului Gerd Müller de la Bayern Munchen.

25 Decembrie 1979 Ballon d'Or: Atacantul englez al echipei Hamburg, Kevin Keegan, obține al doilea trofeu consecutiv ca cel mai bun fotbalist din Europa. El îl devansează pe atacantul lui Bayern Munchen, Karl-Heinz Rummenigge, și pe portarul lui Ajax, Ruud Krol.

25 Decembrie 1984 Ballon d'Or: Michel Platini, mijlocașul francez al lui Juventus, este desemnat pentru a 2-a oară consecutiv cel mai bun fotbalist al Europei, la concurență cu Jean Tigana, mijlocașul lui Bordeaux, și cu Preben Elkjær, atacantul lui Verona.

25 Decembrie 1990 Ballon d'Or: Lothar Matthäus, jucătorul german al lui Inter, primește titlul de cel mai bun fotbalist al Europei, înaintea atacantului lui Juventus, Salvatore Schillaci, și a fundașului lui Inter, Andreas Brehme.

Mediafax

 

 

Subiecte în articol: craciun balonul de aur fotbalisti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri