Jurnalul.ro Ştiri Observator Alertă meteo în Franța: Românii avertizați de MAE despre pericolul de inundații și vânt puternic

Alertă meteo în Franța: Românii avertizați de MAE despre pericolul de inundații și vânt puternic

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează românii care se află sau intenționează să călătorească în Franța despre condițiile meteo extreme care afectează mai multe regiuni ale țării.

În conformitate cu datele transmise de Meteo France, departamentul Seine-et-Marne se află sub cod roșu, iar departamentele Centre-Val-de-Loire, Ile-de-France și Champagne-Ardenne sub cod portocaliu de vânt puternic, ploi abundente și inundații.

Avertizarea este valabilă inclusiv pentru 11 octombrie 2024.

Autoritățile franceze recomandă cetățenilor să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice și să evite zonele afectate.

Se preconizează perturbări în funcționarea rețelei rutiere și/sau feroviare, precum și posibile întreruperi ale furnizării electricității, alunecări de teren și prăbușiri ale unor diguri sau poduri.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar în ceea ce privește circulația feroviară, pot regăsi informații actualizate consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri