Jurnalul.ro Ştiri Locale Frig în locuințele bucureștenilor. În ce condiții vor beneficia de căldură locuitorii Capitalei. Anunțul Termoenergetica

Frig în locuințele bucureștenilor. În ce condiții vor beneficia de căldură locuitorii Capitalei. Anunțul Termoenergetica

de Redacția Jurnalul    |   

Temperaturle exterioare au scăzut dramatic iar bucureștenii tremură de frig în apartamentele lor. Și asta în timp ce Termoenergetica anunță că încep doar probele la cald iar încălzirea se va realiza progresiv. Din păcate, locuitorii Capitalei vor beneficia de căldură doar pe timpul nopții.

Probele la cald pentru sezonul de 2024-2025 vor debuta în noaptea de vineri spre sâmbătă în Capitală, potrivit unui comunicat transmis de Termoenergetica. De asemenea, bucureștenii trebuie să știe că acestea se vor realiza progresiv.

Bucureștenii vor continua să tremure în case

„Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă că, în cursul nopţii de 18 spre 19 octombrie (vineri spre sâmbătă) vor începe probele la cald pentru consumatorii urbani din Capitală.

Probele se vor desfăşura progresiv, având în vedere dimensiunile sistemului de termoficare şi starea conductelor, precum şi lucrările desfăşurate în diverse zone ale oraşului”, a informat compania.

Pentru început, probele la cald vor fi făcute în timpul nopții, după cum a transmis compania, deși temperaturile se mențin scăzute și pe parcursul zilei. 

Prognoza meteo arată că va fi frig și în următoarea perioadă, cum este de altfel normal pentru a doua jumătate a lunii octombrie.

În ultimii ani, diversele lucrări la rețelele de termoficare au scăzut semnificativ calitatea vieții locuitorilor din Capitală. Numai iarna trecută, sute de mii de bucureșteni au tremurat de frig în case, fără căldură și apă caldă, fie ca urmare a unor avarii, fie a investițiilor făcute în cel mai nepotrivit anotimp. Iar acestea vor continua, cel mai probabil, și în actualul sezon rece. 

Bucureștenii achită facturi tot mai mari la întreținere deși nu beneficiază de condiții acceptabile de viață. Pe lângă oprirea pe perioade lungi de timp a căldurii din apartamentele racordate la sistemul centralizat de termoficare, s-a interzis și intalarea centralelor de apartament, care ar fi crescut confortul termic în case și ar fi scăzut costurile facturilor la energie. 

Obligațiile asociațiilor de proprietari

Asociațiile de proprietari sunt obligate să verifice dacă instalațiile interioare de alimentare cu energie termică sunt funcționale. De asemenea, reprezentanții asociațiilor trebuie să se asigure că lucrările din interiorul imobilelor sunt finalizate și că este făcută inclusiv aerisirea caloriferelor.

Subiecte în articol: Termoenergetica bucuresteni frig
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri