Termoenergetica a anunțat, săptămâna trecută, că a început probele la cald, deși încărcarea instalațiilor a avut loc și la mijlocul lunii septembrie.
În mod normal, compania trebuia să fie pregătită să furnizeze căldură în locuințe iar probele să fi fost realizate mai devreme.
„Începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban, va avea loc după înregistrarea, timp de trei zile consecutiv, între orele 20:00-06:00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade Celsius sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10 grade Celsius, între orele 20:00-6:00”, se arată în Hotărârea de Guvern 425/1994.
Ce îi așteaptă pe bucureșteni în această iarnă
„ELCEN este pregătită, așteptăm comanda de la Termoenergetica, care ține legătura cu Agenția Națională de Meteorologie cu privire la temperaturile nocturne.
În funcție de acestea, se aplică Hotărârea de Guvern privind temperatura medie de sub 10 grade”, a declarat pentru Buletin de București, Claudiu Crețu, directorul ELCEN.
În plus, avariile îi vor ține pe mulți locuitori ai Capitalei în frig și în această iarnă, așa cum s-au "obișnuit" în ultimii ani.
„Practic se mărește sarcina termică. În funcție de cum se așază rețeaua, e greu de spus dacă până diseară vom avea căldură în oraș. Unele calorifere vor începe să se dezmorțească. Se dă drumul gradual.
Există riscul ca anumite zone să nu primească agent termic din cauza unor avarii care pot apărea în timpul probelor”, a explicat Claudiu Crețu.
În prezent, caloriferele se dezmorțesc vag pe timpul nopții, fără a avea un efect asupra confortului termic din locuințe. Și asta în pofida faptului că ne aflăm spre sfârșitul lunii octombrie, iar temperaturile sunt normale pentru jumătatea toamnei.