Cumvaplace.ro vă prezintă o rețeta de pui cu mere și prune (neafumate), s-o încercați și voi! Fructele dau dulceață și savoare cărnii de pui, iar sosul de vin echilibrează perfect întreg preparatul.
INGREDIENTE
-
1 cutie de piept de pui
-
1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)
-
1 lingură de ulei de măsline
-
1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras
-
2 mere ionatane
-
100 g prune uscate
-
150 ml vin alb sec
-
Pătrunjel tocat
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
- După ce s-au înmuiat, puneți carnea feliată, să se gătească mai repede și mai ușor.
- După ce carnea a căpătat puțină culoare, adăugați merele tăiate în felii potrivit de groase și prunele, amestecați și turnați deasupra vinul. Adăugați sare și piper după gust.
- Aduceți la temperatura de fierbere și după 2-3 clocote, cât să se evapore alcoolul, acoperiți vasul în care gătiți.
- În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați de pe foc și presărați deasupra pătrunjel verde tocat.
REȚETĂ VIDEO
Pui cu mere