Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pui cu mere și prune: o combinație savuroasă și inedită

Pui cu mere și prune: o combinație savuroasă și inedită

de Andreea Tiron    |   

Fructele sunt foarte gustoase atunci când se folosesc în aluaturi sărate, dar și în combinații inedite, cu carne.

Cumvaplace.ro vă prezintă o rețeta de pui cu mere și prune (neafumate), s-o încercați și voi! Fructele dau dulceață și savoare cărnii de pui, iar sosul de vin echilibrează perfect întreg preparatul.

INGREDIENTE

  • 1 cutie de piept de pui

  • 1 ceapă (albă sau roșie, de care aveți)

  • 1 lingură de ulei de măsline

  • 1 cațel de usturoi, zdrobit sau ras

  • 2 mere ionatane

  • 100 g prune uscate

  • 150 ml vin alb sec

  • Pătrunjel tocat

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Căliți ceapa și usturoiul în uleiul bine încins.
  • După ce s-au înmuiat, puneți carnea feliată, să se gătească mai repede și mai ușor.
  • După ce carnea a căpătat puțină culoare, adăugați merele tăiate în felii potrivit de groase și prunele, amestecați și turnați deasupra vinul. Adăugați sare și piper după gust.
  • Aduceți la temperatura de fierbere și după 2-3 clocote, cât să se evapore alcoolul, acoperiți vasul în care gătiți.
  • În 20-25 de minute, carnea ar trebui să fie fragedă și suculentă. Luați de pe foc și presărați deasupra pătrunjel verde tocat.

REȚETĂ VIDEO

Pui cu mere

Subiecte în articol: Pui cu mere și prune
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri