Jurnalul.ro Ştiri Politică Fuego s-a enervat după ironiile USR

Fuego s-a enervat după ironiile USR

de Marius Gîrlașiu    |   

Partidul lui Nicuşor Dan a reuşit să depună semnăturile necesare candidaturii în Diaspora, dar s-a ales cu un scandal de imagine după o gafă comisă pe pagina de Facebook. Cântăreţul Paul Surugiu, cunoscut românilor ca Fuego, l-a criticat dur pe liderul USR după ce numele său de scenă a fost folosit de echipa de comunicare a USR pentru a ironiza partidele tradiţionale.

“Diaspora ne-a dat 7000 de semnături. Noi promitem că n-o să le dăm tot Fuego”, a fost banner-ul prin care comunicatorii USR au luat peste picior metehnele vechilor partide. Având ca fundal o imagine cu chipul artistului, banner-ul cu pricina a creat vâlvă în mediul online. ”De ce ar fi nevoie ca un om integru şi profesionist să facă apel la asemenea subterfugii, dornice de a stârni reacţii? Eu de mai bine de trei ani nu mai cânt în nicio campanie electorală. Oricum am fost întotdeauna apolitic”, a reacţionat Fuego pe Facebook. Nicuşor Dan a recunoscut şi el gafa echipei de comunicare. “Îmi cer scuze faţă de domnul Fuego. Am să-l sun să îmi cer scuze personal. Este o greşeală pe care a făcut-o cineva din echipa noastră de comunicare, o greşeală pe care eu şi USR ne-o asumăm”, s-a căit liderul USR. În apropierea alegerilor, în perioada 6-23 decembrie, Fuego va cânta într-un turneu tradiţional de sărbători în 20 de oraşe din ţară, fără să aibă programată vreo deplasare în afara ţării.

Semnal pentru PNL

În plan politic, Nicuşor Dan le-a dat speranţe liberalilor în privinţa unei alianţe după alegeri. “Este posibil ca USR să susţină acelaşi premier alături de PNL, varianta cea mai probabilă fiind Dacian Cioloş”, a anunţat şeful USR, precizând că nu a discutat însă cu liderii PNL. Tot ieri, Manuel Costescu a demisionat din funcţia de secretar de stat în ministerul Economiei pentru a candida pe listele USR la alegerile parlamentare, iar Nicuşor Dan a dezvăluit că poartă discuţii cu încă “cinci-şase” membri ai Guvernului, secretari de stat şi miniştri, iar numele lor va fi anunţat săptămâna viitoare.

Nicuşor Dan speră ca USR să fie partid parlamentar până la împodobirea bradului

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri