Jurnalul.ro Ştiri Politică Gabriela Firea vrea explicații în privința restricțiilor de circulație

Gabriela Firea vrea explicații în privința restricțiilor de circulație

de Alice Petrescu    |   

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea consideră ​​​​​​că decizia privind prelungirea restricțiilor de circulație pe parcursul nopții va accentua și mai mult încrederea populației în campania anti-COVID, pentru că nu a fost explicată de guvernanți. 

Firea susține că „guvernanții” au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar „n-au catadicsit să dea o minimă explicație”. Ea spune că, în lipsa unor explicații, întreaga campanie anti-COVID poate eșua.

„Guvernul Cîțu continuă practica nefastă a instituirii unor restricții care frizează absurdul, deloc explicate, ceea ce subminează și mai tare încrederea populației în toată campania anti-COVID. Se interzice circulația publică mai devreme cu oră, respectiv de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte. Guvernantii au anunțat în mai multe rânduri această interdicție dar n-au catadicsit să dea o minimă explicație. Faptul că astfel de decizii cel puțin aparent absurde nu sunt explicate și justificate de nimeni, creează percepția că deciziile se iau arbitrar, după bunul plac”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Liderul PSD susține că această măsura este absurdă.

„Care este rostul interzicerii circulației publice mai devreme cu oră, respectiv aplicarea interdicției de la ora 22:00 față de 23:00 cum era înainte? Ce se poate întâmpla în această oră? Cine, cum, când, unde ar putea fi un risc sporit de contaminare în intervalul de la 22:00 la 23:00?!”, a mai scris Firea pe rețeaua de socializare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de miercuri hotărârea numărul 16, prin care se propune prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, recomandând totodată și noi restricții.

CNSU a propus ca interdicția privind deplasarea în afara locuinței să fie valabilă în intervalul orar 22.00-05.00 (până acum intervalul era 23.00 – 5.00).

 

 

Subiecte în articol: gabriela firea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri