Umpluturile sunt diverse, de la fructe proaspete la amestecuri de brânzeturi cu sau fără legume (dovlecei, roșii).
Cumvaplace.ro vă prezintă rețeta pentru galette cu căpșuni, s-o încercați negreșit.
INGREDIENTE
-
400 g căpșuni
-
170 g făină + extra pentru masa de lucru
-
115 g unt rece, tăiat cubulețe
-
60 g iaurt rece (sau smântână) + 1 linguriță pentru uns
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți în robot făina, un praf de sare, untul și iaurtul și mixați câteva secunde, doar cât să se lege aluatul. Îl răsturnați pe o folie alimentară, îl adunați cu palmele și apoi îl înfoliați și îl dați la rece 30 de minute sau în congelator, 15 minute.
- Între timp, tăiați fructele în bucăți potrivite (mai mari sau mai mici), în funcție de preferință.
- Scoateți aluatul pe masa pudrată cu făină și îl întindeți într-o foaie nu foarte subțire, apoi îl puneți pe tava de copt tapetată cu hârtie.
- Puneți fructele pe centrul foii de aluat și ridicați marginile, pe care le ungeți la final cu iaurt sau smântână. Coaceți 25-35 de minute la 200 de grade sau până ce aluatul devine auriu. Lăsați să se răcorească 10-15 minute și apoi o feliați. Noi preferăm s-o mâncăm cât e caldă, cu o cupă de înghețată de vanilie alături.