Jurnalul.ro Ştiri Externe GERMANIA Atac cu mașina împotriva pietonilor, în noaptea de Revelion

GERMANIA Atac cu mașina împotriva pietonilor, în noaptea de Revelion

Un atac violent a fost comis de un șofer de Revelion, în două orașe din Germania. Bărbatul a fugărit cu mașina oamenii de pe stradă, încercând să intre cu automobilul în mulțime. Patru oameni au fost răniți, inclusiv imigranți sirieni și afgani. Individul a fost arestat.

Atacul șocant a început imediat după intrarea în noul an, la ora locală 00.03 (01.03 ora României). Un șofer s-a năpustit cu mașina asupra oamenilor de pe străzile orașului Bottrop, din vestul Germaniei.

Prima sa țintă, un pieton, a reușit în ultimul moment să evite mașina și s-a salvat. Șoferul de 50 de ani, la volanului unui Mercedes argintiu, și-a continuat goana către centrul orașului.

Pe strada centrală Berliner Platz s-a dus glonț cu mașina către un grup de oameni și a lovit 4 persoane.

După incident, bărbatul a continuat cursa nebună și s-a dus în orașul vecin Essen, aflat la 9 kilometri de Bottrop. Și aici a încercat să lovească oameni. S-a dus cu mașina către o mulțime care aștepta într-o stație de autobuz, dar tentativa i-a eșuat.

În cele din urmă, a fost oprit și prins de poliție pe o altă stradă din Essen.

Potrivit ziarului Bild, în momentul capturării, individul a făcut comentarii xenofobe. Polițiștii germani bănuiesc că atacul său a fost intenționat. Printre cele 4 victime sunt și imigranți de origine siriană și afgană.

”Anchetatorii estimează în acest moment că este vorba despre un atac intenționat, ținând cont de atitudinea xenofobă a șoferului”, a transmis poliția din landul german Rhenania de Nord-Westfalia.

Ziarul Der Spiegel transmite că surse din anchetă spun că atacatorul de 50 de ani ar avea și probleme psihice.

Sursa: Observator TV 

Subiecte în articol: atac germania
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri