Glicemia mărită este pricipalul factor care indică predispoziţia la diabet. Aceasta este influenţată de cantitatea de glucoză care se află în sânge și prezintă riscuri majore pentru creier, vasele de sânge și pentru întregul organism.
Valorile ridicate pe termen lung ale glicemiei arată o tulburare a metabolismului glucidic care, de obicei, precede diabetul. O glicemie normală, înainte de masă, nu trebuie să depăşească 100mg/dl, iar glicemia la două ore după masă nu trebuie să depăşească 140mg/dl. Valorile pe nemâncate ale glicemiei mai mari de 126mg/dl sau mai mari de 200mg/dl oricând în timpul zilei indică instalarea diabetului zaharat.
Glicemie mărită – remedii pe bază de condimente
Grație proprietăților lor extrem de prețioase, condimentele au fost apreciate și folosite în scop medicinal cu mii de ani în urmă. Nu întâmplător acestea au căpătat o valoare terapeutică incotestabilă, comparată uneori cu cea a aurului.
Iată care sunt condimentele care, consumate în mod regulat, ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge:
1. Scorțișoara
Scorțișoara este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru diabetici, contribuind în mod real la echilibrarea glicemiei în timpul consumului de alimente. Responsabilă de acest efect benefic este cinamaldehida, ingredientul activ al scorțișoarei. Aceasta promovează eliberarea insulinei, îmbunătățește sensibilitatea la insulină și crește disponibilitatea organismului la acest hormon secretat de pancreas.
2. Ghimbirul
.................