Jurnalul.ro Cultură Muzica Goran Bregovic revine în România

Goran Bregovic revine în România

Goran Bregovic şi Wedding and Funeral Orchestra vor cânta la Arenele Romane din Bucureşti pe 30 septembrie, la a doua ediţie a festivalului intercultural "Baro Foro", informează un comunicat al organizatorilor transmis AGERPRES.

Goran Bregovic, unul dintre cei mai cunoscuţi muzicieni din Balcani, este un chitarist şi compozitor originar din Sarajevo, Bosnia - Herţegovina. Acesta s-a născut pe data de 22 martie 1950, într-o familie cu origini mixte, tatăl său fiind croat iar mama, de origine sârbă. În 1971, Goran Bregovic şi un alt artist aspirant, Zoran Redzia, au început să cânte într-o trupă numită Jutro. La 1 ianuarie 1974, trupa şi-a schimbat numele în Bijelo Dugme (Butonul Alb).

S-a retras din Bielo Dugme în anii '90, având la activ 13 albume vândute în şase milioane de exemplare. După zece ani de muzică rock, Bregovic a renunţat la acest gen pentru a se dedica stilului care l-a făcut cunoscut în întreaga lume: o combinaţie de ritmuri tradiţionale balcanice cu sonorităţi rock.

Biletele pentru festivalul Baro Foro se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro, în reţeaua iabilet.ro (www.iabilet.ro/retea - Magazinul Muzica, Hard Rock Cafe, Berăria H, Agenţiile Perfect Tour, standul de bilete de la Metrou Unirii 1, Magazinele Uman, IQ BOX - elekom, reţeaua de magazine Say - partener Orange, pe terminalele self-service ZebraPay din toata ţara).

Până la 1 august, biletele au următoarele preţuri: Categoria A - 165 de lei, cu loc în tribună (doar 700 de bilete - Sectoarele K şi E); Categoria B - 99 de lei, fără loc, în faţa scenei (doar 600 de bilete); Categoria C - 65 de lei cu loc pe scaun sau fără loc, în spatele Categoriei B, în Arenă.

După 1 august, biletele costă 185 de lei - Categoria A, 119 lei - Categoria B şi 75 de lei - Categoria C. După 15 septembrie, preţurile devin 200 de lei, 125, respectiv 100 de lei, la aceleaşi categorii. AGERPRES

Subiecte în articol: goran bregovic
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri