Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu, despre extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuț Costea: Momentan nu există un progres

Gorghiu, despre extrădarea cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuț Costea: Momentan nu există un progres

de Redacția Jurnalul    |   

Momentan nu există un progres, spune ministrul Justiției, Alina Gorghiu, despre extrădarea din Turcia a cumnatului lui Mircea Geoană, Ionuț Costea.

Alina Gorghiu spune că a discutat cu omologul turc pe mai multe subiecte, printre care și despre extrădări, inclusiv a lui Ionuț Costea.

„Subiectul extrădări a fost pe agendă. Sunt solicitări venite și din partea turcă către statul român, sunt anumite solicitări venite către statul turc. În speță, avem cazuri, cum e cazul Coistea, care sunt nume sonore, dar avem cetățeni care săvârșesc infracțiuni, sunt condamnați în Româniia și pe care încercăm să-i recuperăm. (...) La momentul acesta, procedura este în curs de derulare. Este o informație pe care partea turcă ne-a furnizat-o. Nu este un element de noutate. Din momentul în care statul român face solicitarea de extrădare, continuă procedura. În momentul în care vom avea din partea domniilor lor informații suplimentare le vom aduce la cunoștință în spațiul public”, precizează Gorghiu.

Ministrul Justiției menționează că „momentan nu există un progres”.

„Așteptăm să vedem în ce măsură lucrurile vor evolua în direcția pe care ne-o dorim, ca în cazul fiecărui alt fugar. În condițiile în care vom vedea pașuii suplimentari făcuți voi da toate informațiile”, încheie Gorghiu.

Tribunalul București solicita în luna ianuarie Ministerului Justiției să înceapă procedurile pentru extrădarea din Turcia a lui Ionuț-Mircea Costea, fost președinte al Eximbank și cumnat al lui Mircea Geoană. Ionuț Costea este condamnat la 6 ani de închisoare pentru fapte de corupție.

 

(sursa: Mediafax)

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri