Jurnalul.ro Ştiri Externe Un grup din Israel cere Înaltei Curți israeliene să blocheze acordul cu Hamas

Un grup din Israel cere Înaltei Curți israeliene să blocheze acordul cu Hamas

de Redacția Jurnalul    |   

Un grup din Israel cere Înaltei Curți israeliene să blocheze acordul cu Hamas prin care s-a stabilit un schimb de prizonieri.

Asociația victimelor terorismului Almagor a solicitat o amânare a punerii în aplicare a acordului susținând că acesta încalcă termenii unei decizii din 2012 privind schimburile de prizonieri. Documentul stipulează că doar „un număr mic de prizonieri deținuți de Israel poate fi eliberat pentru fiecare prizonier israelian care este returnat", anunță Times of Israel.

Cu toate acestea „este de așteptat ca petiția să fie respinsă de către Înalta Curte... pe motiv că domeniul său de competență nu se extinde la chestiuni de securitate și diplomație, în afară de situațiile extreme", susțin specialiștii.

În paralel, Forumul Ostacilor și al Familiilor Dispărute salută vestea că unii ostatici vor fi eliberați în cadrul unui acord între Israel și Hamas, dar cer guvernului să facă mai mult pentru a asigura eliberarea celor rămași în Gaza.

„Salutăm fiecare ostatic care se întoarce acasă, însă cererea noastră rămâne neschimbată - eliberarea imediată a tuturor celor 236 de ostatici. Asigurarea eliberării în siguranță a fiecărui ostatic este o prioritate națională", a transmis organizația.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: hamas Israel
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri