Jurnalul.ro Ştiri Observator Hărţile de zgomot ale Capitalei, refăcute de primărie

Hărţile de zgomot ale Capitalei, refăcute de primărie

Primăria Capitalei a anunțat miercuri că a atribuit contractul care vizează refacerea hărţilor de zgomot și revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului în Bucureşti.

Potrivit unui comunicat al Primăriei, oferta declarată câştigătoare este cea a Institutului de Cercetări în Transporturi – Incertrans.

Valoarea contractului este de 296.900 de lei, fără TVA, cu o durată de execuţie de 14 luni, din care 5 luni pentru refacerea hărţilor de zgomot şi 9 luni pentru reevaluarea/revizuirea planurilor de acţiune.

Confrom autorităților, hărțile strategice de zgomot se realiză în format grafic 3D, cu softuri specializate, pe următoarele straturi tematice: curbe de nivel, clădiri, spații verzi, aliniament drum, aliniament linii tramvai, amplasamente industriale. Acestea se modelează pentru cele trei surse de zgomot, trafic rutier, trafic feroviar-tip tramvai, industrie, și pentru indicatorii anuali de zgomot.

„În urma realizării hărților strategice de zgomot se obțin informații privind estimarea numărului de locuitori, a numărului de locuințe și a numărului de clădiri speciale (unități de învățământ și unități spitalicești) expuse la diferite intervale ale indicatorilor de zgomot Lzsn și Ln”, a transmis primăria.

În cea de-a doua etapă, reevaluarea/revizuirea planurilor de acțiune pentru gestionarea zgomotului, se vor analiza măsurile din planul de acțiune implementat până în prezent și se vor propune măsuri noi de reducere a zgomotului pentru fiecare dintre cele 3 surse de zgomot.

Hărțile strategice de zgomot se refac la cel puțin 5 ani. Hărțile existente ale Municipiului Bucureşti au fost realizate pe baza datelor şi indicatorilor din anul 2016.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri