Jurnalul.ro Ştiri Externe Harvey Weinstein, eliberat la numai câteva ore de la arestare

Harvey Weinstein, eliberat la numai câteva ore de la arestare

Harvey Weinstein a fost eliberat contra unei cauţiuni de 1 milion de dolari, după ce a fost pus oficial sub acuzare, vineri, pentru viol şi agresiune sexuală. În urma unei înţelegeri cu Procuratura din Manhattan, producătorul de film va trebui să poarte o brăţară de monitorizare electronică şi a predat autorităţilor americane paşaportul pe care îl deţine, informează AFP. 

Condiţiile punerii sale în libertate au fost precizate în cadrul unei scurte audieri ce a avut loc în faţa unui judecător din Manhattan, în conformitate cu un acord încheiat între procurorul local şi Ben Brafman, avocatul lui Harvey Weinstein. 

Harvey Weinstein a fost pus oficial sub acuzare, vineri, pentru un viol comis în martie 2013 la New York, şi pentru faptul că a forţat o altă femeie să îi facă o felaţie în 2004, a precizat Procuratura din Manhattan într-un comunicat. 

Procurorul american nu a dezvăluit identitatea celor două victime. 

Harvey Weinstein va pleda nevivonat la capetele de acuzare - viol şi agresiune sexuală - formulate împotriva lui, a declarat vineri avocatul producătorului de film, Ben Brafman, după punerea oficială sub acuzare a clientului său. 

"Intenţionăm să acţionăm foarte repede pentru ca aceste cercetări judiciare să fie abandonate", a declarat avocatul, un membru de seamă al Baroului din New York, care a obţinut în 2011 anularea cercetărilor judiciare care îl vizau pe Dominique Strauss-Khan în scandalul Sofitel. "Credem că (acuzaţiile) nu sunt susţinute de probe" şi că Harvey Weinstein "va fi exonerat", a adăugat acelaşi avocat. AGERPRES

Subiecte în articol: Harvey Weinstein
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri