Jurnalul.ro Ştiri Externe Hezbollah anunţă uciderea liderului său, Hassan Nasrallah

Hezbollah anunţă uciderea liderului său, Hassan Nasrallah

de Redacția Jurnalul    |   

Gruparea libaneză şiită pro-iraniană Hezbollah a anunţat sâmbătă că liderul său, Hassan Nasrallah, a fost ucis şi a jurat că va continua lupta împotriva Israelului, informează AFP şi Reuters.

Uciderea liderului Hezbollah a fost anunţată mai devreme în cursul zilei de sâmbătă de armata israeliană, care a spus că Hassan Nasrallah a fost ucis vineri, într-un atac masiv asupra suburbiilor din sudul capitalei Beirut.

"Sayed Hassan Nasrallah s-a alăturat colegilor săi martiri (...), al căror marş l-a condus timp de aproape treizeci de ani", a anunţat un comunicat de presă al grupării libaneze pro-iraniene.

Potrivit comunicatului, secretarul general al puternicei formaţiuni armate a fost ucis împreună cu alţi membri ai grupării "într-un raid sionist perfid în suburbiile de sud ale Beirutului".

Hezbollah nu a precizat numele celorlalţi membri ai grupării Hezbollah ucişi în această lovitură violentă care a făcut cel puţin şase morţi, conform autorităţilor, şi a provocat prăbuşirea a şapte imobile, potrivit canalului de ştiri al-Manar al mişcării libaneze.

Liderul Hezbollah, considerat drept cel mai puternic om din ţară, era adorat de susţinătorii săi. El trăia ascuns de la războiul din 2006 dintre partidul său şi Israel şi a apărut rareori în public.

Decedat la vârsta de 64 de ani, el a fost liderul carismatic al Hezbollah din 1992, când i-a succedat lui Abbas Moussaoui, asasinat de Israel.

Hezbollah este cea mai influentă dintre formaţiunile "axei rezistenţei" promovate de Iran împotriva Israelului, reunind mişcarea palestiniană Hamas, rebelii Houthi din Yemen şi grupuri irakiene, notează AFP.AGERPRES

Subiecte în articol: hezbollah ucidere lider Hassan Nasrallah
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri