Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie HP a interzis imprimantelor să folosească cartuşe neautorizate

HP a interzis imprimantelor să folosească cartuşe neautorizate

Imprimantele HP nu mai acceptă cartuşe noi sau reîncărcate de la alte firme, datorită unui soft implementat de producător în luna martie a acestui an, relatează The Guardian.

Imprimantele, din gama OfficeJet, OfficeJetPro şi OfficeJetPro X, au acceptat să fie încărcate de terţe-părţi şi vândute la un preţ mult mai mic decât cartuşele originale produse şi vândute de HP. Din 13 septembrie însă, imprimantele au început să refuze acele cartuşe şi să arate mesaje de eroare precum “problemă a cartuşului”, “unul sau mai multe cartuşe lipsesc sau sunt deteriorate”, sau “o generaţie mai veche de cartuş nu este acceptată”.

Cauza erorii a fost şi mai greu de detectat pentru că programele imprimantelor nu au fost actualizate recent, sugerând că software-ul instalat acum şase luni a avut un efect întârziat. Cartuşele de imprimantă conţin acum multe component atât software, cât şi hardware care raportează orice informaţie imprimantei, ajută la îmbunătăţirea calităţii tipăririi şi la prevenirea problemelor. Asta face şi mai grea munca celorlalte firme care vor să reîncarce, sau să înlocuiască aceste cartuşe, pentru că, de exemplu, un cartuş plin, reîncărcat, poate da o eroare şi să spună că e gol.

Într-o declaraţie dată pentru BBC, HP spune că mai există imprimante care ar putea să funcţioneze fără probleme cu cartuşe care au inserate un cip de securitate HP original. Cele care nu au, nu vor funcţiona.

 

 

Subiecte în articol: HP Inc hp imprimante cartuse imprimante
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri