Jurnalul.ro Ştiri Observator Nicușor Dan: Încă 34 de artere importante din București vor beneficia de iluminat public modern

Nicușor Dan: Încă 34 de artere importante din București vor beneficia de iluminat public modern

de Redacția Jurnalul    |   

Alte 34 de străzi importante din Capitală vor avea sisteme de iluminat modern, a anunțat luni primarul general Nicușor Dan.

Primarul general al Capitalei a transmis luni că a fost lansată în SEAP procedura de licitație pentru achiziționarea a aproximativ 8.000 de echipamente de iluminat public. Acestea fac parte din al doilea proiect de modernizare a iluminatului public, pentru care a fost obținută o finanțare nerambursabilă de 50 milioane de lei de la Administrația Fondului pentru Mediu.

„Astfel, artere precum: Șos. Nicolae Titulescu, Bd. Banu Manta, Sos. Pantelimon, Bd. Nicolae Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Șos. Pipera vor beneficia de iluminat public modern, prin implementarea sistemului de telegestiune și utilizarea aparatelor cu tehnologie LED. Aici vor fi instalate 7.822 de echipamente de iluminat”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Conform acestuia, până acum, în cadrul primului proiect cu finanțare nerambursabilă obținută de la AFM, Compania Municipală Iluminat Public a montat 4.830 de aparate de iluminat cu LED, de ultimă generație, pe 15 artere intens circulate din Capitală.

„Sistemul de telegestiune are capacitatea să monitorizeze, să măsoare și să gestioneze funcționarea în parametri optimi a rețelei de iluminat public stradal și pietonal. Prin astfel de investiții, eficientizăm iluminatul public, printr-o reducere semnificativă a consumului de energie, cu aproximativ 60% si contribuim semnificativ la reducerea gazelor cu efect de seră”, a adăugat primarul.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: iluminat nicusor dan Capitală
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri