Jurnalul.ro Ştiri Externe Incendiu de vegetație în Grecia. Pompierii români acționează în apropierea localității Varnava

Incendiu de vegetație în Grecia. Pompierii români acționează în apropierea localității Varnava

de Redacția Jurnalul    |   

Pompierii români aflați în Grecia acționează, în aceste momente, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, în apropierea localității Varnava, situată în prefectura Attica. Misiunea este îngreunată de terenul accidentat, ceea ce face dificilă mobilitatea echipelor de pompieri.

 „În aceste momente, pompierii români aflați în Grecia acționează pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și pădure, în apropierea localității Varnava, situată în prefectura Attica. La acest eveniment intervin toate mijloacele tehnice alocate acestei misiuni: trei mașini de stingere incendii de pădure, o mașină de stingere de mare capacitate (10.000 l apă), precum și o cisternă de 30.000 l. Misiunea este îngreunată de terenul accidentat, ceea ce face dificilă mobilitatea echipelor de pompieri. De asemenea, temperaturile ridicate și umiditatea scăzută favorizează extinderea acestor tipuri de incendii. În perioadele de secetă, această vegetație arde rapid, facilitând răspândirea focului”, anunță IGSU.

Potrivit sursei citate, activarea și operaționalizarea modulului național specializat de stins incendii de pădure se realizează pentru executarea misiunilor specifice de monitorizare și stingere a focarelor de pe teritoriul Greciei, în locațiile stabilite de partenerii eleni.

„Potrivit Hărții de Previziune a Riscului de Incendiu (civilprotection.gov.gr), pentru astăzi, 11 august, riscul de incendiu este unul foarte ridicat (categoria de risc 4) în multe zone din Grecia, inclusiv în regiunea unde modulul național își desfășoară activitatea”, se arată în finalul comunicatului.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri