Jurnalul.ro Sport eXtrasport Începe eSuperliga: Cine sunt cei 16 jucători de EA FC care vor reprezenta cluburile de fotbal

Începe eSuperliga: Cine sunt cei 16 jucători de EA FC care vor reprezenta cluburile de fotbal

de Redacția Jurnalul    |   

16 jucători vor reprezenta cluburile de fotbal în eSuperliga, prima ligă de esports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, cu premii și bonusuri totale de 130.000 de euro, a anunțat sâmbătă Liga Profesionistă de Fotbal (LPF).

Liga Profesionistă de Fotbal a prezentat în cadrul Bucharest Gaming Week jucătorii care vor reprezenta cluburile din Superliga în campionatul virtual din sezonul 2024-2025.

„eSuperliga este o inițiativă extraordinară care aduce un plus de valoare fotbalului românesc, conectându-ne cu o nouă generație de fani prin intermediul esports. Faptul că jucătorii de EA FC își reprezintă echipele preferate din SuperLigă adaugă un nivel suplimentar de emoție și competitivitate. Este o oportunitate fantastică de a uni fotbalul real cu cel virtual și de a atrage un public mai tânăr, pasionat de ambele lumi”, a declarat Constantin Stătescu, reprezentant LPF.

Cei 16 jucători aleși vor juca pentru cluburi în 15 etape, în acelasi timp cu meciurile oficiale din campionat. eSuperliga este prima ligă de esports afiliată oficial SuperLigii de fotbal a României, cu premii și bonusuri totale de 130.000 de euro.

„eSuperliga este mai mult decât o competiție de gaming - este un loc unde pasiunea pentru fotbal și talentul în EA FC se întâlnesc pentru a oferi spectacol. Am adus împreună cei mai buni jucători din România, reprezentând echipe de top din Superliga, și ne propunem să redefinim standardele competițiilor de esports din țară. Cu premii impresionante și meciuri live, eSuperliga promite să fie punctul de referință pentru toți iubitorii de gaming si fotbal”, a precizat Mihai Cotos, organizator eSuperliga.

Iată, potrivit LPF, lista jucătorilor prezentați la Bucharest Gaming Week:

Rapid București va fi reprezentat de Alexandru-Daniel Moisii.

Valentin Bîrleanu va reprezenta Sepsi OSK Sf Gheorghe.

FCSB va fi apărat de Emil Constantinescu.

Universitatea Cluj îl trimite în competiție pe Costin-Alexandru Bucur.

De la Oțelul Galați vine Daniel Ionuț Constantinescu.

Cosmin Damian Vedeanu va lupta pentru UTA Arad.

Petrolul Ploiești îl are în echipă pe Alexandru Țenescu.

Dinamo București mizează pe Marian-Valentin Ilie.

Universitatea Craiova este reprezentată de Răzvan Puiu.

Andrei Anghelina va apăra culorile FC Hermannstadt.

Poli Iași va fi reprezentată de Andrei-Robert Buculeanu.

Mircea Catrina vine din partea FC Botoșani.

CFR Cluj va fi condus de Adrian Lapoși.

De la Unirea Slobozia îl avem pe Robert Mihai Dumitru.

Farul Constanța este reprezentată de Andrei Hauca.

FC Gloria Buzău se bazează pe Andrei Mirel Pitigoi.

„Pentru jucători urmează sezonul regulat, care va începe pe 20 octombrie, la Craiova, unde prima ediție din eSuperliga va avea loc de la ora 10 dimineața la Sala Polivalentă. Jucătorii echipelor se vor duela pentru prima dată, dând astfel startul unui sezon regulat cu 15 etape desfășurate lângă stadioanele din Superliga”, se arată într-un comunicat al LPF.

Primul sezon al eSuperligii se încheie în primăvara anului 2025.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: SuperLiga României gaming 2024
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri