Jurnalul.ro Ştiri Observator Incepe pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva de la Iaşi. Ce trebuie să știe credincioșii

Incepe pelerinajul la Sf. Cuvioasă Parascheva de la Iaşi. Ce trebuie să știe credincioșii

de Alice Petrescu    |   

Cel mai mare pelerinaj creștin ortodox din România va începe maine la Iași. În fiecare an, pe data de 14 octombrie, în Biserica Ortodoxă este cinstită Sfânta Cuvioasă Parascheva. Procesiunile încep cu o săptămână mai devreme, a anunţat Mitropolia Moldovei.

.Acesta este primul pelerinaj care se desfășoară fără restricții impuse de criza sanitară.

„Pe 8 octombrie începând cu ora 6.00 va începe procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, soborul de slujitori ai Catedralei Mitropolitane urmând a aşeza racla Sfintei spre închinare în baldachinul amenajat în curtea Catedralei”, au spus reprezentanții Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Anul acesta, credincioșii au la dispoziție o săptămână să se închine la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Sunt așteptați zeci de mii de pelerini anul acesta. În anii precedenți credincioșii au așteptat până la 12 ore la coadă pentru a ajunge să se închine la moaștele Sfintei Parascheva.

Slujba Liturgică de pe 14 octombrie, când în calendarul ortodox este sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, va fi oficiată începând cu ora 9,30, pe un podium special amenajat pe bulevardul Ştefan cel Mare, în dreptul altarului Catedralei Mitropolitane.

Subiecte în articol: pelerinaj Sf. Cuvioasă Parascheva
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri