Jurnalul.ro Sport eXtrasport „Începutul a două legende”, fotografia care face ocolul lumii

„Începutul a două legende”, fotografia care face ocolul lumii

La 16 ani și 362 de zile, fotbalistul spaniol Lamine Yamal a înscris marți seară unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria turneului european și a ajutat decisiv naționala țării sale să ajungă în finala EURO 2024, care va avea loc duminică.

Copilul-minune al Barcelonei, aflat deja în centrul atenției, a urcat astfel încă o treaptă pe scara celebrității. În acest context, pe internet a început să circule o fotografie uluitoare, pentru că în spatele ei toate astrele s-au aliniat.

Fotografia a fost realizată în 2007 și îl prezintă pe tânărul de 20 de ani, la acea vreme, Lionel Messi, ținându-l în brațe pe bebelușul Lamine Yamal.

Lanțul întâmplărilor și al surprizelor

Messi era atunci jucător al Barcelonei și deja o glorie mondială. Dar cum a ajuns Yamal în fotografie? Întâmplarea a fost că în Mataro, orașul în care locuia familia lui Lamine, UNICEF a organizată un fel de loterie, în care premiul era o fotografie pe arena Camp Nou, cu un jucător de la Barca. Imaginea urma să apară pe un calendar, în cadrul unei acțiuni caritabile.

Părinții lui Lamine - mama din Guineea Ecuatorială și tatăl din Maroc - au câștigat loteria din orășelul spaniol, iar copilul în scutece a ajuns în vestiarul clubului catalan.

Autorul fotografiei este Juan Monfort, un freelancer care lucra cu Associated Press.

Monfort povestește că misiunea sa nu a fost ușoară. „Messi este un tip destul de introvertit, este timid”, spune el. „Ieșea dintr-un vestiar și brusc se trezește în alt vestiar în care era o cădiță de baie din plastic și un bebeluș în ea. A fost complicat. La început nici nu a știut cum să-l țină în brațe”.

Fotografia a fost postată pe Instagram, săptămâna trecută, de tatăl lui Lamine, cu explicația: „Începutul a două legende”. Fotografia l-a uimit chiar și pe autorul ei! Juan Monfort a declarat că și-a dat seama că în imagine este Lamine Yamal abia când imaginea a început să circule viral pe internet. „Ca să vă spun sincer, este un sentiment foarte plăcut”, a declarat Monfort.

Lamine Yamal, care a debutat la Barcelona primăvara trecută, la vârsta de 15 ani, are contract cu clubul catalan până în 2026 și o clauză de reziliere de 1 miliard de euro

Subiecte în articol: Lamine Yamal Lionel Messi
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri