Bătrânii obișnuiau să spună că vorbele - ca și gândurile - cheamă faptele. Adesea, gândurile negative nu ne dau pace, copleșindu-ne involuntar. Chiar și cei mai optimiști oameni sunt împresurați de gânduri negre, iar unii dintre ei ajung, din păcate, să fie controlați de ele.
Deși tendința noastră este de a le suprima, prin eforturi de voință și motivație, mintea umană nu le poate elimina automat din plan pshihologic. Cu cât gândurile sumbre rămân mai mult timp în conștiința noastră, cu atât mai mult ne vor marca și ne vor influența negativ starea fizică și psihică.
Cu toții avem etape în viață care nu sunt neapărat vesele și pline de speranță. De fapt, chiar dacă nu am trecut niciodată printr-o depresie, unele dintre senzațiile pe care le-am experimentat în aceste perioade se aseamănă cu cele care se produc în această boală.
Gândurile negre au un caracter malefic pentru că, în loc să ajute persoana să rezolve problemele cu care se confruntă, ele nu fac decât sa-i adâncească depresia.
Cu toții ar trebui să luăm în considerare faptul că legătura corp-minte este cu mult mai puternică decât credem, deoarece gândurile și emoțiile noastre pot fi determinante atunci când se stimulează producerea anumitor substanțe care ne pot influența în mod direct starea de sănătate fizică și emoțională. De exemplu, serotonina și dopamina........................