Jurnalul.ro Ştiri Observator Tragedia din Odorheiu Secuiesc: Dezvăluiri șocante ale patronului firmei de construcții care a efectuat săpăturile în fața internatului

Tragedia din Odorheiu Secuiesc: Dezvăluiri șocante ale patronului firmei de construcții care a efectuat săpăturile în fața internatului

de Redacția Jurnalul    |   

În urma tragicului incident din Odorheiu Secuiesc, în care un perete al internatului unui liceu s-a prăbușit, costând viața unui elev de 17 ani, patronul firmei de construcții responsabile de săpăturile din fața clădirii face primele declarații șocante. Laszlo Sandor a afirmat cu nonșalanță că nu știa că lucrările puneau în pericol clădirea și că muncitorii săi se grăbeau să termine lucrările la timp.

„Nu am avut cum să pregătim. Nu ştiam că sunt copii înăuntru. Noi de afară am pus că nu intră nimeni. Îmi pare rău! Este problemă mare. A murit un băiat", a declarat Laszlo Sandor, punând în evidență lipsa pregătirii și a informațiilor cruciale în desfășurarea lucrărilor.

El a precizat că săpăturile s-au făcut cu excavatorul şi că în doar câteva secunde zidul s-a prăbuşit, fără a se simţi vibraţii ale clădirii după ce excavatorul a început să sape.

”Colegul numai a văzut că de sus cade nişte tencuială. Apoi s-a văzut că vine tot afară. Au fost trei, maxim cinci secunde (până când zidul s-a prăbuşit – n.r.)”, a explicat el.

El a spus că nu ştia că în interiorul clădirii erau elevi, precizând că regretă incidentul.

Potrivit informațiilor furnizate, muncitorii au săpat un șanț extrem de adânc la ordinul patronului, fără să efectueze un studiu preliminar, ignorând riscurile unei posibile prăbușiri a solului îmbibat cu apă. În total, peste 90 de elevi erau cazați în internat, iar majoritatea nu se aflau în clădire în momentul tragic.

„Băiatul, în vârstă de 17 ani, era undeva la parterul clădirii, într-unul dintre dormitoare. Au ajuns destul de greu salvatorii la el. Fetele se aflau la etajul 1 al internatului, tocmai de aceea rănile nu au fost atât de puternice, iar salvatorii au reuşit să le scoată pe fete înainte de ajunge la băiatul de 17 ani pentru care salvatorii nu au mai putut face absolut nimic", a relatat, de la faţa locului, corespondentul Antena 3 CNN, Laurenţiu Rădulescu.

Autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, investigând responsabilitatea și neglijența care au dus la această tragedie cutremurătoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri