Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă 7 întrebări care-ți dezvelesc adevăratul eu

7 întrebări care-ți dezvelesc adevăratul eu

de Florian Saiu    |   

Las, mai jos, un „îndreptar” nu al vieții pe care o trăiești, ci al existenței pe care visezi s-o trăiești. Luați aminte la sugestiile Briannei Wiest, autoarea volumului „Adevărul tuturor lucrurilor” (Editura Nemira, 2024).

„Multe dintre răspunsurile pe care le căutăm sunt răspunsuri pe care le avem deja. Problema e doar că nu știm cum să ajungem la ele. Să înțelegi cine ești nu e ceva peste care dai din întâmplare într-o zi. Este ceva integrat în tine; trebuie doar să fii vulnerabil suficient de mult pentru a-l descoperi. Acțiunile tale de zi cu zi îți semnalează lucrurile de care s-ar putea să nu fii conștient.”, apreciază Brianna Wiest. Dar mai bine să facem loc „recomandărilor”.

1. Ce ai face cu viața ta dacă nu ar trebui să plătești facturi?

„Dacă banii nu ar fi o problemă, ce ai face cu timpul tău? Ai scrie? Ai citi? Ai cânta? Orice ar fi, trebuie să faci lucrul acela. Banii sunt un fenomen interesant care ne controlează complet viața de zi cu zi, fără a avea niciun alt scop decât sustenabilitatea sub forma cumpărării de la alții a lucrurilor pe care le-am putea produce și crea chiar la noi în curte. Gândește-te la asta când ai de ales între o slujbă în care nu pui suflet, dar care te va îmbogăți, și o viață care îți va hrăni pasiunile.”

2. Ce te rănește cel mai adânc?

„Atât de multe lucruri sunt definite prin ceea ce ne afectează cel mai tare! Serios, care sunt lucrurile la care nici măcar nu vrei să te gândești în momentul acesta, pentru că îți provoacă atât de multe emoții? Lasă acele lucruri să vină la tine și acordă-le atenție. Gândește-te la ele. Integrează-le în viața ta. Asta se numește acceptare. Dar nu înseamnă că trebuie să-ți și placă; înseamnă doar că e ceva care te emoționează foarte profund dintr-un motiv anume și nu ar trebui ignorat. Descoperă care este motivul.”

3. Dacă ar fi să mori mâine, ce ai face azi?

„Eu aș scrie. Aș sta afară, aș merge la o plimbare sau într-o drumeție și aș scrie. Aș scrie scrisori către familia mea. Probabil aș scrie articole sau planul de idei al unor articole. Încerc (și de obicei reușesc) să fac lucrurile astea în fiecare zi, indiferent de circumstanțe. Nu pentru că trebuie sau pentru că o carieră de scriitoare o să-mi plătească cel mai bine împrumuturile pentru taxele universitare, ci pentru că asta îmi doresc cel mai mult să fac. Asta sunt cu adevărat.”

4. Pe cine iubești și de ce iubești persoanele respective?

„Primii care îți vin în minte fac parte într-o mare măsură din cine ești tu. Dar ce e și mai important este motivul pentru care îi iubești pe acești oameni. Unde e iubirea ta și pe ce se bazează?”

5. Ce citate dai?

„Pe mine mă interesează mereu citatele pe care le dau alți oameni, în special pe rețelele de socializare, pentru că, de fapt, acestea nu îți îndreaptă atenția către un lucru pe care l-a spus cineva înțelept, ci încearcă mai degrabă să-ți spună ceva despre omul care le postează. Ia aminte la lucrurile pe care vrei să le comunici altor oameni, atunci când tu însuți nu-ți găsești cuvintele. Ce te impresionează cel mai tare arată cine ești tu cu adevărat.”

6. În clipele acelea rare, dar care îți schimbă viața, cum te comporți?

„Când ești la capătul puterilor și trebuie să iei o decizie, ce cale alegi? Observă tiparele din căile pe care le alegi. Observă cum îi ajuți pe ceilalți când îți cer ajutorul. Observă și mai mult cum îi ajuți când nu apelează la tine. Reacțiile tale instinctive, intuitive spun ceva despre tine. Știu că unii ar susține că instinctele sunt doar ramificații ale faptului că, practic, suntem animale, dar instinctele noastre sunt influențate și de gândurile care iau naștere în mintea noastră.”

7. La ce te gândești cel mai mult?

„Lucrurile mărunte se adună și te construiesc ca persoană, iar dacă vrei cu adevărat să vezi unde te afli, notează lucrurile la care te gândești cel mai mult. În ele te implici cel mai mult. Ele sunt lucrurile față de care ești cel mai curios, interesat, perplex, îndurerat și inspirat. Sunt lucrurile și oamenii care îți spun cel mai mult cine ești, pentru că sunt lucrurile și oamenii care ți-au rămas alături, chiar dacă nu mai sunt fizic lângă tine.”

„Ce te impresionează cel mai tare arată cine ești tu cu adevărat.”, Brianna Wiest

„Lucrurile mărunte se adună și te construiesc ca persoană, iar dacă vrei cu adevărat să vezi cine ești, notează lucrurile la care te gândești cel mai mult.”, Brianna Wiest

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: întrebări viata adevar
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri