Jurnalul.ro Ştiri Educatie 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol

43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Educației anunță lansarea unui apel de proiecte dedicate învățământului liceal agricol, care dispune de o finanțare de 43 de milioane de euro.

Ministerul Educației a anunțat vineri pe pagina de Facebook că alocă, prin PNRR, 43 de milioane de euro pentru îmbunătățirea calității învățământului liceal agricol și creșterea atractivității ofertelor educaționale.

Apelul integrează trei componente: construcții noi, reabilitarea/renovarea infrastructurii și dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice.

Cel puțin 57 de licee agricole pot primi finanțare pentru pregătirea viitorilor fermieri antreprenori și a salariaților în domeniile agriculturii și a celor conexe acesteia.

„În vederea încheierii cu succes a investiției, menționăm că formarea personalului didactic din liceele cu profil agricol se va face printr-o măsură separată de acest apel de proiecte, de către Ministerul Educației”, a transmis ministerul.

Acesta precizează că Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) are calitatea de agenție de implementare a proiectelor PNRR în baza acordului cu Ministerul Educației.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: invatamant agricol
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri