Jurnalul.ro Ştiri Educatie Perioada de înscriere în învățământul profesional, inclusiv dual, a fost prelungită până pe 11 iulie

Perioada de înscriere în învățământul profesional, inclusiv dual, a fost prelungită până pe 11 iulie

de Redacția Jurnalul    |   

Ministerul Educației a anunțat, marți, că a fost aprobată prelungirea perioadei de înscriere în învățământul profesional, inclusiv dual, până pe data de 11 iulie 2024.

„Având în vedere prevederile Ordinului ministrului educației nr. 6.070/2023, conform cărora Comisia Națională de Admitere poate aproba, în situații justificate, modificarea datelor limită/perioadelor și evenimentelor din calendarul admiterii în învățământul profesional și în învățământul dual, pentru anul școlar 2024 - 2025, a fost aprobată prelungirea perioadei de înscriere în învățământul profesional, inclusiv dual, prevăzută a se încheia pe 5 iulie”, anunță, marți, Ministerul Educației.

Astfel, perioada alocată completării fișelor de înscriere, precum și perioada de înscriere efectivă în învățământul profesional, inclusiv dual, se prelungesc până la data de 11 iulie 2024.

Scopul este acela de a asigura tuturor absolvenților de gimnaziu timpul necesar pentru a parcurge procedura de înscriere.

Validarea, de către Comisia județeană sau de către Comisia Municipiului București pentru învățământ profesional, respectiv de către Comisia județeană/a municipiului București de admitere, a listei candidaților admiși în învățământul profesional, respectiv a listei candidaților înscriși în învățământul dual, se va face până cel târziu la data de 19 iulie 2024, după parcurgerea etapelor prevăzute de calendarul admiterii.

„Ca urmare a acestei modificări, celelalte etape ce trebuie parcurse de candidații care optează pentru învățământul profesional/învățământul profesional în sistem dual se vor modifica potrivit calendarului anexat”, mai arată Ministerul Educației.

Sursa citată precizează că această modificare nu afectează în niciun fel calendarul, respectiv desfășurarea procedurilor de admitere în învățământul liceal teoretic.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: invatamant profesional dual
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri