Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Incidentul cu ursul din Sibiu m-a întristat; e nevoie de proceduri clare pentru cei ce intervin

Iohannis: Incidentul cu ursul din Sibiu m-a întristat; e nevoie de proceduri clare pentru cei ce intervin

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi că incidentul cu ursul împuşcat în Sibiu l-a întristat, subliniind că este nevoie de proceduri clare pentru cei care intervin în astfel de cazuri.

"Acel incident m-a întristat. Am urmărit stupefiat acele imagini cu un urs care se plimbă prin oraş şi pur şi simplu este împuşcat. Cum este posibil să existe ISU, Poliţia Locală, să se adune 50 de oameni la urs să strige toţi acolo şi în final, în loc să vină cineva de la DSV sau de la ISU cu puşca cu tranchilizant, cineva zice împuşcaţi-l. (...) Nu am fost acolo, dar din film mi s-a părut că acel animal a fost speriat şi a fugit. (...) Nu era mai simplu (...) să avem doi-trei oameni pregătiţi pentru aşa ceva, care ar fi intervenit fără panică? Emoţia face parte din ecuaţie şi la dezastre şi în cazul unor acţiuni teroriste apare teroarea şi pentru a preveni emoţii inutile este nevoie de proceduri clare pentru oamenii care trebuie să se intervină", a spus Iohannis la dezbaterea "Managementul reducerii riscurilor la dezastre", organizată la Universitatea Tehnică de Construcţii.

El a subliniat că la nivelul Guvernului ar trebui să se stabilească cine intervine în astfel de cazuri.

"Cum avem oameni instruiţi să stingă un foc, pe cei instruiţi care descarcerează, să avem şi oameni instruiţi să prindă un animal", a adăugat şeful statului.

Iohannis a mai afirmat că emoţia care se creează în cazul unui animal este comparabilă cu emoţia care se creează în cazul unui dezastru natural.

"De astfel de emoţii negative nu avem nevoie", a precizat el.

La acest eveniment au participat şi consilierii prezidenţiali Laurenţiu Ştefan şi Ion Oprişor, vicepremierul Vasile Dâncu. AGERPRES

Subiecte în articol: urs impuscat la sibiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri