Jurnalul.ro Ştiri Externe ISIS admite că liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, este mort

ISIS admite că liderul grupării, Abu Bakr al-Baghdadi, este mort

Gruparea teroristă Statul Islamic a confirmat moartea liderului său, Abu Bakr al-Baghdadi, a transmis marţi un portal de ştiri irakian, citat de agenţia Xinhua. 

'Organizaţia Daesh (acronimul arab pentru gruparea Statul Islamic - n.r.) a difuzat un comunicat succint prin intermediul mijloacelor sale de informare din oraşul Tal Afar (controlat de SI - n.r.) la vest de Mosul, confirmând uciderea liderului său, Al-Baghdadi, fără a oferi şi alte detalii', a relatat pe site-ul său agenţia de ştiri irakiană Al-Sumaria News. 

'Daesh a informat în comunicatul său că numele noului calif va fi anunţat curând, cerându-le militanţilor (SI) să continue cu statornicie în redutele califatului şi să nu se răzvrătească', a relatat Al-Sumaria, care cita o sursă anonimă din provincia Ninive. 'Anunţul a provocat rumoare în rândul susţinătorilor organizaţiei', a continuat Al-Sumaria. 

Informaţia apare la o zi după ce prim-ministrul irakian Haider al-Abadi a declarat oficial eliberarea oraşului Mosul din mâinile ISIS, după aproape nouă luni de lupte sângeroase duse de armata irakiană pentru a-i elimina pe militanţii extremişti din ultimul lor fief din Irak. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri