Jurnalul.ro Ştiri Externe Israelul, pregătit să contracareze orice influență străină în alegeri

Israelul, pregătit să contracareze orice influență străină în alegeri

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat miercuri că ţara sa este 'pregătită pentru orice scenariu' în contextul informaţiilor despre o posibilă 'intervenţie cibernetică' străină în cadrul alegerilor legislative preconizate să aibă loc la 9 aprilie în Israel, potrivit France Presse. 

'Israelul este pregătit să contracareze o intervenţie cibernetică, suntem pregătiţi de orice scenariu şi nicio ţară nu este mai pregătită ca noi', a declarat Benjamin Netanyahu într-o conferinţă de presă. 

Postul privat de televiziune Hadashot a relatat marţi că şeful Shin Bet, agenţia de securitate internă, a declarat că Israelul se pregăteşte de o intervenţie cibernetică în cursul alegerilor parlamentare din 9 aprilie. 

'Un stat străin intenţionează să intervină în viitoarele alegeri în Israel şi va interveni', le-a spus Nadav Argaman participanţilor la o reuniune cu uşile închise. 

'Nu ştiu în acest stadiu pentru cine sau împotriva cui', a afirmat el. 

Shin Bet a publicat marţi seara un comunicat în care se afirmă că Israelul are 'instrumente de localizare, supraveghere şi contracarare a tentativelor de influenţă străină, dacă ar exista'. 

'Sistemul de securitate din Israel poate asigura desfăşurarea unor alegeri libere şi democratice', a mai spus el. 

Rusia a negat miercuri speculaţiile potrivit cărora ea ar fi statul care ar intenţiona să se amestece în votul israelian. 

'Rusia nu s-a amestecat niciodată în alegerile din nicio ţară şi nu intenţionează s-o facă în viitor', a reacţionat la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. 

Moscova este acuzată că a încercat să influenţeze mai multe alegeri în Europa în ultimul timp, precum şi alegerile prezidenţiale americane din 2016 prin campanii de dezinformare, notează AFP.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri