Jurnalul.ro Ştiri Externe Tensiuni în UE. Italia și Ungaria acuză Comisia Europeană de birocrație și eco-terorism

Tensiuni în UE. Italia și Ungaria acuză Comisia Europeană de birocrație și eco-terorism

de Redacția Jurnalul    |   

Vicepremierul italian Matteo Salvini, preşedinte al partidului anti-imigraţie Liga, şi premierul naţionalist ungar Viktor Orban au criticat duminică în mod vehement Comisia Europeană, pe care au calificat-o drept "eco-teroristă" şi "birocratică", informează AFP.

"Avem datoria să apărăm antreprenorii şi agricultorii italieni, a căror muncă este pusă în pericol de eco-teroriştii de la Bruxelles", a declarat Salvini în faţa a mii de simpatizanţi ai partidului său, reuniţi la Pontida, în nodul Italiei, pentru sărbătoarea anuală a partidului Liga.

Un critic al politicilor verzi ale Comisiei Europene, Salvini a acuzat Bruxelles-ul că "vrea să închidă fermele şi uzinele pentru a face un serviciu poate că turcilor, chinezilor sau multinaţionalelor".

"Suntem aici pentru a apăra munca şi eforturile europenilor şi italienilor", a declarat Salvini.

 

Ungaria refuză primirea de migranți

 

Toodată, și premierul ungar, Viktor Orban, în conflict cu Parlamentul European şi Comisia Europeană, a criticat Bruxellesul şi a reiterat refuzul său de a primi migranţi, ameninţând încă o dată că îi va urca în autobuze şi îi va duce în Belgia.

"Nu vom renunţa niciodată la libertatea noastră şi nu vom ceda niciodată ţările noastre străinilor. Nu vom ceda ţara noastră nici birocraţilor de la Bruxelles, nici puterilor financiare, nici migranţilor", a declarat acesta.

Şeful guvernului ungar a criticat de asemenea recenta decizie a Comisiei Europene de a reduce viitoarele plăţi ale UE pentru Ungaria, pentru a recupera 200 de milioane de euro amendă pentru nerespectarea tratatelor în materie de drept de azil, pe care Budapesta refuză să o plătească.

"Împreună, stânga europeană şi birocraţii de la Bruxelles pedepsesc Ungaria pentru că noi nu permitem intrarea migranţilor ilegali, pentru că noi apărăm Europa. E o ruşine", a afirmat Orban. "Însă, vreau să vă spun un lucru, dacă ei vor continua să ne pedepsească, noi îi vom transporta pe migranţi de la Budapesta la Bruxelles, îi vom lăsa în faţa birourilor bruxelleze, dacă ei vor migranţi, să-i ţină la ei", a mai declarat liderul naţionalist ungar.

Liga şi partidul Fidesz al lui Orban, precum şi Adunarea Naţională (RN) din Franţa, fac parte din acelaşi grup de extremă dreapta din Parlamentul European: Patrioţi pentru Europa.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri