Jurnalul.ro Ştiri Externe Judecător suspendat din magistratură după ce a obligat o adolescentă aflată într-o excursie la tribunal să poarte cătușe și haine de deținut

Judecător suspendat din magistratură după ce a obligat o adolescentă aflată într-o excursie la tribunal să poarte cătușe și haine de deținut

de Redacția Jurnalul    |   

Un judecător din Detroit a fost suspendat deoarece a forțat o fată de 15 ani să poarte cătușe și o uniformă de închisoare. Adolescenta părea că a adormit în timpul unei excursii la tribunalul din Detroit, iar judecătorul a încercat să-i dea o lecție.

Judecătorul tribunalului Kenneth King a spus că nu-i place „atitudinea” Evei Goodman și că vrea să-i arate „cum trebuie să se comporte într-o sală de judecată”, potrivit BBC.

Adolescenta se afla în vizită la Judecătoria Sectorului 36 într-o excursie organizată de o organizație de caritate. Judecătorul a explicat că a încercat să le arate copiilor cât de grav este să ajungi în fața instanței.

„Voi face tot ce trebuie făcut pentru a-i ajuta pe acești copii să înțeleagă și să mă asigur că ei nu ajung în fața mea", a transmis judecătorul.

Imaginile cu fata încătușată și în haine de închisoare au stârnit dezbateri publice. Mama fetei a protestat, iar superiorii judecătorului au deschis o anchetă.

Judecătorul-șef William McConico a declarat că a efectuat o „investigație internă rapidă și amănunțită” a incidentului și a decis să-l retragă temporar pe King din cazurile sale.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: magistratura adolescenta judecator
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri