Jurnalul.ro Ştiri Justitie Judecătorii de la ICCJ se pregătesc de verdict în dosarul Alina Bica - Ovidiu Tender

Judecătorii de la ICCJ se pregătesc de verdict în dosarul Alina Bica - Ovidiu Tender

Completul de cinci judecători de la instanța supremă, care rejudecă apelul din dosarul în care Alina Bica este acuzată de favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender, a anunțat avocații să se pregătească pentru pledoariile finale. Instanța a arătat că, la termenul din 18 noiembrie, dorește să audieze ultimii doi martori admiși și a pus în vederea apărătorilor să fie pregătiți să depună și concluzii.

Completul de cinci judecători a oprit apărarea să introducă o nouă cerere în proces, privind situația juridică a dosarului după motivarea deciziei CCR legată de specializarea completurilor de judecată.

Apărătoarea Alinei Bica dorea să pună în discuție un nou motiv de nulitate absolută a cazului, generat din faptul că instanța primară, completul de trei judecători de la ICCJ, a fost nelegal constituită înturcât nu a fost un complet specializat, desemnat prin hotărâre de colegiu a instanței supreme. Avocata nu a putut invoca această cerere pentru că judecătorii au arătat că întâi trebuie audiați cei doi martori care au răspuns citării instanței de judecată.

După audierea acestora, avocata nu a mai avut posibiltatea de a relua discutarea noii cereri dar o poate face oricând pe durata judecării procesului.

În acest dosar, Alina Bica a fost condamnată definitiv la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea omului de afaceri Ovidiu Tender. Decizia definitivă a fost desființată însă, ca urmare a faptului că CCR a stabilit nelegală compunerea completurilor de cinci judecători de la ICCJ.

Un complet de cinci judecători dezbate din nou faza apelului din acest dosar după admiterea contestației în anulare.

stiripesurse.ro

Subiecte în articol: alina bica ovidiu tender ICCJ
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri