Jurnalul.ro Ştiri Observator Klaus Iohannis pleacă din țară în ziua cand are loc votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Klaus Iohannis pleacă din țară în ziua cand are loc votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, marţi şi miercuri, la reuniunea informală a Consiliului European şi la Summitul UE-Balcanii de Vest, potrivit Administrației Prezidențiale.

Reuniunea informală a Consiliului European este găzduită de castelul din Brdo, marți, după ora 19.00 (ora României). Sosirea șefilor de delegație are loc în jurul orei 19.00 la castelul Brdo, iar dineul de lucru informal al liderilor UE este programat de la ora 19.30 (ora României).

Summitul UE-Balcanii de Vest începe, miercuri, la 10.30.

La reuniunea Consiliului European se va discuta despre situaţia din Afganistan, acordul de securitate dintre SUA, Marea Britanie şi Australia şi relaţiile dintre Uniunea Europeană şi China.

La Summitul UE-Balcanii de Vest vor fi discutate aspecte legate de reafirmarea perspectivei europene pentru ţările din regiune, cooperarea cu acestea pentru gestionarea efectelor crizei sanitare în plan socio-economic, consolidarea dialogului şi a cooperării în domeniul politic şi securitar.

Subiecte în articol: klaus iohannis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri