Jurnalul.ro Ştiri Politică Klaus Iohannis: Solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit

Klaus Iohannis: Solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit

de Redacția Jurnalul    |   

Solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit, spune Klaus Iohannis la Reuniunea Anuală a Diplomației Române. El afirmă că prioritatea momentului constă în obținerea deciziei politice de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina.

„Consecințele nocive la nivel global ale războiului de agresiune de la granițele noastre au determinat adaptarea noastră rapidă și formularea de răspunsuri ferme pe o linie clară și puternic asumată a politicii noastre externe”, spune Klaus Iohannis la evenimentul prilejuit de primirea șefilor de misiuni diplomatice, a șefilor oficiilor consulare și a directorilor Institutelor culturale românești cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomației Române.

El afirmă că au trecut „mai bine de 18 luni de la declanșarea războilui de către Rusia, iar solidaritatea României față de Ucraina a rămas de neclintit”.

„Vom continua să sprijinim Ucrraina atât timp cât va fi necesar. Totodată, vom continua să fim alături de Republica Moldova, grav afectată de război, prin asistență financiară, expertiză și sprijin politic fără precedent, în edificarea unui parcurs european ireversibil, dar și în construcția unui stat sigur și prosper pentru toți cetățenii săi. Prioritatea momentului constă în obținerea deciziei politice de deschidere a negocierilor de aderare la UE cu Republica Moldova și Ucraina”, adaugă șeful statului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: klaus iohannis ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri